Voetbal

De Jong hoopt dat misstap tegen Heerenveen 'wake-up-call' is voor PSV

Luuk de Jong hoopt dat PSV leert van het gelijkspel zaterdagavond tegen sc Heerenveen (1-1). Volgens de spits hadden de Eindhovenaren het puntenverlies kunnen voorkomen door scherper te beginnen.

"Dit is totaal onnodig. Voor rust speelden we gewoon niet goed, we reageerden pas toen Heerenveen 1-0 maakte", aldus De Jong, die moet vrezen dat Ajax zondag de koppositie in de Eredivisie weer overneemt.

De Amsterdammers spelen thuis tegen NEC, waarna volgende week in Eindhoven de topper tussen PSV en Ajax op het programma staat. "Daardoor hebben we het gelukkig nog in eigen hand", weet De Jong.

"Hopelijk is dit gelijkspel een wake-up-call voor het hele team. We mogen er niet te makkelijk over denken. Als we niet scherp beginnen of er niet genoeg energie in steken, dan hebben wij het gewoon lastig tegen een ploeg als Heerenveen. Na de 1-0 gaven we pas echt gas."

Balen

Het was De Jong zelf die in de 56e minuut de gelijkmaker binnenkopte. Daarna volgden veel meer kansen voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet meer.

"Na die 1-1 lieten we eindelijk zien dat we wel de kwaliteiten hebben. We creëerden veel, het had ook 2-1, 3-1 of zelfs 4-1 kunnen zijn. Maar het was nou eenmaal zo'n dag waarop hij niet meer viel."

"Het echte probleem zat 'm voor rust, toen we simpelweg niet goed speelden en we als team ons niveau niet haalden. Daar baal ik verschrikkelijk van. Dit had niet gehoeven."

Lees meer over:
Tip de redactie