Voetbal

Cocu hekelt mentaliteit PSV na 'duur puntenverlies' tegen Heerenveen

Phillip Cocu had zaterdag geen goed woord over voor zijn PSV na het kostbare puntenverlies tegen sc Heerenveen (1-1).

De coach onthulde dat hij zijn spelers al in de rust had gevraagd of ze niet te veel bezig waren met de return van dinsdag tegen Atletico Madrid in de Champions League.

Cocu was daar juist de hele week waakzaam voor geweest en had daar geen alarmerende signalen over gekregen.

"We speelden ver onder ons niveau. Het gaat gewoon niet vanzelf", mopperde de oefenmeester. "Je moet keihard blijven werken, verdedigende arbeid leveren en overtuiging hebben. Dat heb ik allemaal niet gezien in de eerste helft. Je hebt de hele week om je voor te bereiden op een wedstrijd en dan moet je er gewoon staan. Punt."

Koppositie

Cocu was wel tevreden met de reactie van zijn spelers na de treffer van Heerenveen, maar moest ook concluderen dat ze te gehaast en niet scherp genoeg waren in de jacht op de overwinning. "Dit is duur puntenverlies."

Door de remise van de Eindhovenaren kan Ajax zondag de koppositie in de Eredivisie overnemen wanneer het in de eigen Arena aantreedt tegen NEC.

De Haan

Trainer Foppe de Haan liet Heerenveen richting het duel met PSV beelden zien van Atletico. "We hebben PSV-Atletico laten zien en dan met name hoe ze verdedigen, de buitenkanten afdekken en hoe counters ontstaan."

"We hebben dat getraind. We kunnen daar een hoop van leren, van de agressie en hoe zij de duels aangaan. We moeten nog grote stappen maken, maar vandaag lukte het prima", blikte de 72-jarige coach tevreden terug. "We bleven goed overeind en daar ben ik hartstikke content en blij mee."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie