Voetbal

AZ weer derde na zege bij Willem II dankzij Janssen

AZ heeft in ieder geval tot zondagmiddag weer de derde plaats in handen in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen zaterdagavond dankzij treffers van clubtopscorer Vincent Janssen met 2-0 op bezoek bij Willem II.

Daardoor heeft de ploeg van trainer John van den Brom 46 punten uit 27 wedstrijden. Nummer vier Feyenoord heeft drie punten minder en kan zondagmiddag bij een zege op Vitesse in Arnhem de derde plaats weer overnemen.

Het Willem II van trainer Jurgen Streppel blijft door de nederlaag vijftiende in de Eredivisie. De Tilburgers verzamelden in 27 duels 25 punten.

Zoals zovaak dit seizoen was spits Janssen de gevierde man bij AZ. Door zijn treffers bracht hij zijn seizoenstotaal op negentien. Daarmee is hij samen met PSV'er Luuk de Jong topscorer in de Eredivisie.

Dertien van zijn negentien treffers maakte Janssen in 2016. Daarvoor had hij slechts tien wedstrijden nodig. Daarnaast won AZ negen van de tien competitieduels in dit kalenderjaar.

Buitenspel

Aanvankelijk waren er amper kansen in Tilburg. Janssen zag een schot stranden en Levi Garcia schoot naast. Op slag van rust werd een treffer van Alireza Jahanbakhsh geannuleerd wegens buitenspel. Namens Willem II slaagde Erik Falkenburg er in kansrijke positie niet in om te scoren.

In de tweede helft bleef AZ het gevaarlijkst. Derrick Luckassen raakte met een kopbal de lat en twee kansen waren aanvankelijk niet aan Janssen besteed.

Na zeventig minuten was het toch raak. De bezoekers kregen een strafschop door een handsbal van Willem II'er Funso Ojo en Janssen liet doelman Kostas Lamprou kansloos.

Nadat invaller Guus Hupperts al dicht bij de 2-0 was, zorgde Janssen uiteindelijk voor de beslissing met een boogbal over doelman Lamprou. In het vervolg werd er niet meer gescoord.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie