Voetbal

Koeman opgetogen over 'fantastisch resultaat' Southampton in Stoke

Ronald Koeman was zaterdag in de wolken met de overwinning van Southampton bij Stoke City (2-1).

Graziano Pellè was voor rust al twee keer trefzeker in het Britannia Stadium, waardoor de eretreffer van Marko Arnautovic - op aangeven van Ibrahim Afellay - te laat kwam voor de thuisploeg uit Stoke-on-Trent.

"Een fantastisch resultaat", analyseerde Koeman de uitzege van Southampton. "We hebben de spelers vooraf verteld dat deze wedstrijd en de volgende tegen Liverpool cruciaal zijn, want die twee duels bepalen de rest van ons seizoen."

Na de winst bij Stoke staan de 'Saints' zevende op ranglijst, aan het einde van het seizoen wellicht goed voor Europees voetbal. "Met de drie punten zijn we weer een stap dichter bij onze ambitie", aldus de Nederlandse coach.

Karakter

Hoewel Southampton met een comfortabele marge van twee ging rusten, vreesde Koeman al dat zijn team het na de hervatting nog lastig zou krijgen met de 'Potters'. "Het werd al snel 2-1 en toen begon ik 'm wel te knijpen."

"Maar de jongens hebben veel karakter getoond door kalm te blijven en de controle over de wedstrijd weer over te nemen", prees Koeman zijn ploeg, die met tien man eindigde na een rode kaart voor Sadio Mané.

"Dat was geen rood", vond de oud-coach van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord, die van mening was dat Southampton ook nog een strafschop had moeten krijgen van scheidsrechter Lee Mason.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie