Van Gaal stelt dat hij op schema ligt met Manchester United

Hoewel de resultaten ook dit seizoen tegenvallen bij Manchester United is Louis van Gaal van mening dat zijn ploeg het helemaal niet zo slecht doet. Volgens de Nederlandse manager ligt hij op schema met United.

De 'Red Devils' verloren donderdag nog met 2-0 van Liverpool in de achtste finales van de Europa League en staan op een teleurstellende zesde plek in de Premier League. United strijdt zondag met West Ham United wel voor een plek in de halve eindstrijd van de FA Cup. Van Gaal stelt daarom dat de prestaties minder slecht zijn dan de media doen voorkomen.

"We zijn nog actief in drie verschillende competities en dat kunnen momenteel maar weinig andere teams en coaches zeggen. We hebben nog steeds kans een prijs te winnen", zegt de Nederlander in diverse Engelse media.

Sinds zijn aanstelling bij United in de zomer van 2014 sprak Van Gaal vaak over zijn driejarenplan. De Nederlander vindt dat hij, ondanks de matige prestaties de afgelopen anderhalf jaar, op schema ligt.

"Ik denk dat mijn aanpak werkt, hoewel de omstandigheden lastig zijn en we niet altijd goede resultaten halen. We spelen niet goed genoeg om kampioen te worden, maar het is nog steeds mogelijk om de Europa League of FA Cup te winnen."

"We hebben nog veel om voor te vechten. Als we worden uitgeschakeld in een van de toernooien wordt het een lastige situatie, maar we hebben nog kans om iets te winnen en daar moeten we voor vechten."

Blessures

United kampt het hele seizoen al met veel blessures en volgens Van Gaal is dat een van de redenen dat zijn ploeg wisselvallig presteert. "Ik moet het team elke weer door elkaar gooien. Vanwege blessures en vermoeidheid bij de spelers heb ik niet vaak met hetzelfde elftal kunnen spelen. Als je in drie verschillende competities actief bent en niet veel spelers tot je beschikking hebt, wordt het lastig."

Van Gaal zag de ziekenboeg deze week leegstromen en heeft er vertrouwen in dat United zich na twee nederlagen op rij weet te herstellen. "Ik geef toe dat de wedstrijd tegen Liverpool niet ons beste optreden was, maar we hebben dit seizoen nog niet op die manier gespeeld."

"Na de nederlaag tegen Midtjylland was ik volgens de media al ontslagen, maar we stonden op in het volgende duel en wisten daarna een goede reeks neer te zetten. Misschien gebeurt dat weer in de return tegen Liverpool en we zijn ook zeker in staat West Ham United in de FA Cup te verslaan", aldus Van Gaal.

United treedt zondag om 17.00 uur op Old Trafford aan tegen West Ham United in de kwartfinale van de FA Cup.

Tip de redactie