Voetbal

Ajax-coach De Boer richt zich pas na duel met NEC op topper tegen PSV

Ajax-trainer Frank de Boer is naar eigen zeggen nog niet bezig met de mogelijk beslissende Eredivisiewedstrijd tegen PSV op zondag 20 maart.

"De tegenstander van zondag, NEC, is momenteel verreweg het belangrijkst", benadrukte De Boer vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. "We denken nog niet aan PSV."

"Als we nu punten morsen, is het duel met PSV ook minder belangrijk. Na zondag gaan we ons pas vol concentreren op PSV. NEC is een stugge tegenstander met spelers die voor elkaar werken. Wij moeten zorgen dat we erdoorheen komen."

De Boer herhaalde dat hij zondagmiddag geen spelers zal sparen die op 'scherp' staan. Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en Mitchell Dijks missen de topper in Eindhoven bij een gele kaart.

Eenvoudige zeges

Ajax, dat één punt minder heeft dan PSV, boekte de afgelopen weken eenvoudige zeges.

"We kunnen meer trainen doordat we doordeweeks niet spelen. Daarvoor was het opbouwen én herstellen, nu is het alleen opbouwen", legde De Boer uit.

"Ik kan nog nadrukkelijker aangeven wat ik wil zien, bijvoorbeeld qua veldbezetting. Daardoor loopt het beter."

Het duel tussen Ajax en NEC begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Tete

De Boer vertelde ook dat het herstel van Kenny Tete voorspoedig verloopt. Ruim zes weken na de operatie aan zijn gescheurde rechterenkel heeft de rechtsback deze week voorzichtig de training hervat.

''Het gaat beter dan verwacht. We zijn blij dat hij weer op het veld staat. Elke week die hij eerder mag beginnen is mooi meegenomen.''

Tete raakte eind januari geblesseerd tijdens het duel met Vitesse. De verwachting was dat de 20-jarige verdediger tien tot twaalf weken uit roulatie zou zijn, maar zijn herstel wijst op een snellere rentree.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie