Voetbal

Oud-speler Scholes hekelt 'beschamend' Manchester United

Paul Scholes omschrijft het optreden van Manchester United in het Europa League-duel met Liverpool van donderdagavond als "beschamend".

De 'Red Devils' verloren de heenwedstrijd in de achtste finales met 2-0 en kwamen daarmee nog goed weg.

"Het elftal had geen plan, Liverpool wél. Ik vond het beschamend", aldus voormalig United-speler Scholes in zijn analyse voor BT Sport.

"Het optreden in de eerste helft was een grote schok. Na rust speelde United met drie verdedigers, net zoals vorig seizoen, hetgeen een ramp was. Vanavond was het opnieuw een ramp."

Uitgeschakeld

Scholes, die geregeld kritiek uit op het team van manager Louis van Gaal, vindt dat United dit seizoen dramatisch presteert en de lat ook te laag legt.

"Ze moeten elk jaar gaan voor het winnen van de Premier League en Champions League. Ze hebben 300 miljoen pond uitgegeven en staan zesde", aldus de oud-international.

"United komt uit in de Europa League nadat ze zijn uitgeschakeld in een makkelijke Champions League-poule. Ze zouden moeten strijden tegen FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München."

FA Cup

United duelleert zondag met West Ham United om een plek in de halve finale van de FA Cup.

"Ik hoop niet dat ze blij zijn met de FA Cup-winst en een vierde plek in de competitie. Dat is iets voor Arsenal", besluit Scholes.

Tip de redactie