Voetbal

Coach Pochettino wijt ruime nederlaag Tottenham aan 'slechte dag'

Coach Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur vindt het moeilijk om een duidelijke reden te vinden voor de pijnlijke 3-0 nederlaag van zijn ploeg op bezoek bij Borussia Dortmund in de achtste finales van de Europa League.

"Het was een slechte dag en ik ben teleurgesteld over de manier waarop we speelden. We hebben het gewoon niet goed gedaan", zei de coach na afloop van de heenwedstrijd in Dortmund. 

Pochettino koos ervoor om enkele belangrijke spelers op de bank te laten beginnen met het oog op de spannende titelstrijd in Engeland. Onder anderen Harry Kane, Moussa Dembele en Erik Lamela startten niet in de basis. 

Het trio viel in de tweede helft nog wel in, maar dat was te laat om nog iets te forceren. Borussia Dortmund was de hele wedstrijd sterker en drukte dat verschil ook in de score uit.

"Het is de eerste keer dit seizoen dat we met 3-0 verliezen. We moeten kalm blijven en ervoor zorgen dat dit niet meer kan gebeuren", aldus Pochettino.

Return

Tottenham Hotspur moet volgende week donderdag voor een stunt zorgen tegen Dortmund om de kwartfinales van de Europa League te bereiken. Pochettino heeft het vertrouwen op een vervolg in Europa nog niet opgegeven.

"We moeten blijven vechten in de return. 3-0 is geen fijn resultaat om weg te werken, maar we moeten het gewoon proberen."

Tip de redactie