Ronald Koeman hoopt dat Southampton in de laatste negen Premier League-wedstrijden van het seizoen meer gaat scoren.

"Ik maak me een beetje zorgen over het gebrek aan doelpunten”, zei Koeman donderdag op zijn wekelijkse persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag bij Stoke City.

Zeker in uitwedstrijden vindt Southampton dit seizoen moeilijk het net (elf keer). "Maar het probleem is groter dan alleen de uitwedstrijden", vindt Koeman.

"We moeten meer uit onze aanvallende kwaliteiten halen, want kwaliteit hebben we wel in die linie. Het wordt alleen tijd om dat ook te laten zien waardoor we nog een belangrijke rol kunnen spelen in de laatste maanden van de competitie."

Fonte

Koeman en Southampton zullen dat zaterdag wel moeten doen zonder spits Charlie Austin, die er door een hamstringblessure nog ongeveer twee weken uitligt. Ook de Portugese aanvoerder Jose Fonté zal er niet bij zijn tegen Stoke City na zijn rode kaart vorige week tegen Sunderland.

Koeman wilde nog niet zeggen wie zijn captain achterin zal vervangen. "Ik weet het wel, maar daar laat ik me nog niet over uit. Er zijn een aantal opties, maar we zullen Fonté zeker missen. Als aanvoerder is hij belangrijk voor ons team."

De trainer verwacht ook een zware wedstrijd tegen nummer acht Stoke, dat twee punten meer heeft dan nummer negen Southampton.

"Onze wedstrijden tegen Stoke zijn altijd close. Het wordt weer zwaar. Als we zaterdag willen winnen moeten we top spelen."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League