Voetbal

Antonia na excuses terug op trainingsveld FC Groningen

Jarchinio Antonia mag na een schorsing van twee weken weer terugkeren op het trainingsveld van FC Groningen.

De 25-jarige vleugelspeler heeft in een gesprek met manager technische zaken Peter Jeltema en trainer Erwin van de Looi zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag, zo meldt FC Groningen donderdag op de site van de club.

"We hebben met elkaar gesproken en zaken ook uitgesproken", aldus Antonia. "Donderdagochtend voor de training heb ik ook aan de spelersgroep en de rest van de stafleden mijn excuses aangeboden en aangegeven dat ik fout ben geweest."

"Ik zal nu via trainingen bij Jong FC Groningen moeten laten zien dat ik het team heel graag wil helpen in de slotfase van dit seizoen. Ik ben erop gebrand mij te revancheren en hoop snel weer een positieve bijdrage aan de ploeg te kunnen leveren."

De huidige nummer tien van de Eredivisie zette Antonia eind februari voor onbepaalde tijd uit de selectie omdat hij zich niet had gehouden aan "de omgangsvormen en gedragsregels die de club aan medewerkers stelt".

Geen termijn

De aanvaller sluit voorlopig nog niet aan bij de selectie van het eerste elftal.

"Hij begint donderdag weer met trainen bij Jong FC Groningen en afhankelijk van wat hij op het trainingsveld laat zien, besluit de technische staf wanneer Antonia weer deel kan uitmaken van de eerste selectie", zegt Jeltema. "Hieraan is dus geen termijn gekoppeld."

Antonia speelde dit seizoen tot nu toe zestien Eredivisieduels, maar zijn laatste basisplaats dateert van 19 december in het uitduel met Heracles Almelo (2-1 nederlaag). Sinds die wedstrijd deed hij alleen vorige maand tegen SC Cambuur (2-0 zege) nog een paar minuten mee als invaller.

FC Groningen, dat deze week Ernest Faber presenteerde als de nieuwe coach vanaf volgend seizoen, gaat zaterdagavond op bezoek bij Excelsior.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie