Voetbal

Oranje gaat met Van de Sanden in basis voor laatste kans op Spelen

De Oranjevrouwen beginnen woensdagavond op Het Kasteel in Rotterdam met Shanice van de Sanden en Sherida Spitse aan hun laatste wedstrijd van het Olympisch Kwalificatietoernooi tegen Zweden.

Van de Sanden krijgt van bondscoach Arjan van der Laan voorin de voorkeur boven Jackie Groenen, die wel in de basis stond tegen Noorwegen (4-1 verlies) en Zwitserland (4-3 winst). Manon Melis en Vivianne Miedema completeren de aanval.

Kelly Zeeman begint centraal achterin naast aanvoerster Mandy van den Berg en dat gaat ten koste van Danique Kerkdijk. Tegen Noorwegen begon Zeeman nog op het middenveld. Desiree van Lunteren staat rechtsback, Dominique Janssen begint linksachterin. 

Het middenveld van Oranje ditmaal gevormd door Sherida Spitse, Danielle van de Donk en Anouk Dekker. Spitse haakte kort voor de wedstrijd tegen Noorwegen geblesseerd af, maar is nu weer fit.

Klein wonder

De wedstrijd op Het Kasteel begint woensdag om 19.30 uur. Tegelijkertijd wordt op Woudestein de andere groepswedstrijd tussen Noorwegen en Zwitserland gespeeld. Nederland heeft een klein wonder nodig om de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro nog te halen.

De ploeg van Van der Laan moet winnen om kans te maken en alleen als Zweden met meer dan vijf doelpunten verschil verslagen wordt is Nederland niet afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd.

Lees meer over:
Tip de redactie