Van der Sar maakt rentree als doelman bij amateurclub Noordwijk

Edwin van der Sar maakt komend weekend zijn rentree onder de lat bij de amateurs van vv Noordwijk.

De 130-voudig international van het Nederlands elftal verdedigt zaterdag het doel in de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys uit Gouda, bevestigt Noordwijk op Twitter.

Van der Sar staat normaal gesproken slechts één keer onder de lat bij de Hoofdklasser, zegt bestuurslid technische zaken Pieter Vink tegen Voetbal in de Bollenstreek. "In de thuiswedstrijd tegen Quick Boys raakte onze huidige eerste doelman Mustafa Amezrine geblesseerd aan zijn knie. Een flinke aderlating voor ons."

"In een zoektocht dat adequaat op te vangen deden we een poging bij Edwin. Hij draagt de club toch een warm hart toe en is hier nog regelmatig. Na enig beraad heeft hij in ieder geval ingestemd om komende zaterdag tegen Jodan Boys te keepen. We gaan ervan uit dat het in principe voor een wedstrijd is."

Van der Sar speelde op 28 mei 2011 zijn laatste officiële wedstrijd. De destijds 40-jarige doelverdediger verloor toen met Manchester United de finale van de Champions League tegen FC Barcelona (3-1).

Directeur

De 45-jarige Van der Sar werd als jeugdspeler door Noordwijk opgepikt bij Foreholte. Vervolgens maakte de doelman de overstap naar Ajax, waar hij uitgroeide tot eerste keeper en onder meer beslag legde op vier landstitels, de Champions League en de wereldbeker.

In 1999 verkaste de sluitpost uit Voorhout naar Juventus, om twee jaar later te tekenen bij Fulham. Na vier seizoenen op Craven Cottage verkaste Van der Sar naar Manchester United, waar hij zijn loopbaan af zou sluiten en ook vier landstitels, de Champions League en de wereldbeker veroverde.

Tussen 1995 en 2008 speelde de Zuid-Hollander liefst 130 interlands, waarmee hij recordhouder is bij Oranje. De doelman kwam namens Nederland uit op de WK's van 1998 en 2006 en de EK's van 1996, 2000, 2004 en 2008.

Momenteel is de Zuid-Hollander werkzaam als directeur bij Ajax, waar hij op termijn uit moet groeien tot algemeen directeur. Zaterdag speelt Van der Sar om 14.30 uur met Noordwijk tegen Jodan Boys op sportpark Duinwetering.

Tip de redactie