Ajax en Frank de Boer nemen pas na de titelstrijd een beslissing over de toekomst van de trainer in Amsterdam.

De 45-jarige oefenmeester zou aanvankelijk in maart duidelijkheid verschaffen over zijn plannen, maar stelt de gesprekken nu uit tot na afloop van dit Eredivisieseizoen.

"Natuurlijk hebben we binnen het technisch hart over zijn toekomst gesproken", verklaart directeur Edwin van der Sar in gesprek met VI. "Ook met Frank erbij. Maar we willen dat hij zich in deze belangrijke fase van het seizoen samen met zijn spelers en zijn staf richt op de trainingen en de wedstrijden van het eerste elftal."

De Boer heeft nog een contract tot medio 2017 in de Arena en kan zich beroepen op een clausule waarbij geïnteresseerde clubs de verbintenis af kunnen kopen.

'Geen haast'

Volgens zaakwaarnemer Guido Albers geniet het verschaffen van duidelijkheid over de toekomst van zijn cliënt op dit moment geen prioriteit. "Frank heeft gewoon nog een contract tot 2017. We hebben dus geen haast."

De Boer, die vier landstitels vierde met de huidige nummer twee van de Eredivisie, liet al meermaals optekenen dat hij openstaat voor een interessant buitenlands avontuur, hoewel hij het naar zijn zin heeft in Amsterdam.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie