Voetbal

Blind ondanks mindere resultaten United tevreden over eigen ontwikkeling

Daley Blind is ondanks de tegenvallende prestaties van Manchester United tevreden over zijn eigen ontwikkeling.

"Ik voel dat ik een goed en stabiel seizoen draai. Ik ben fit en mag tevreden zijn over mijn persoonlijke ontwikkeling", zegt Blind dinsdag op de website van United.

De 25-jarige verdediger, die dit seizoen al 25 Premier League-wedstrijden speelde, beseft wel dat de resultaten van de ploeg tegenvallen. United staat na de nederlaag van afgelopen zondag bij West Bromwich Albion (1-0) op de zesde plaats en werd voor de winterstop al uitgschakeld in de Champions League.

"Het is een seizoen met pieken en dalen", vindt Blind. "We hebben veel goede wedstrijden gespeeld, maar we hebben ook een aantal keer verloren. Toch hebben we ons ontwikkeld als team."

Blessures

De 34-voudig Oranje-international kan niet benoemen wat de oorzaak is voor de mindere resultaten.

"We hebben veel blessures, maar er zijn heel veel aspecten waarom het niet kan lukken om een wedstrijd te winnen. Als we wisten waar het precies aan lag dan konden we het oplossen. Zo simpel is het helaas niet."

"Belangrijk is wel dat we het hele seizoen een hecht team zijn gebleven, ook na een nederlaag. Dat is een van de krachten van dit United."

Tip de redactie