Voetbal

Oud-clubarts Chelsea eist dat Mourinho publiekelijk excuses aanbiedt

Voormalig Chelsea-clubarts Eva Carneiro eist dat José Mourinho publiekelijk zijn excuses aanbiedt voor de beledigingen aan haar adres tijdens een competitiewedstrijd van de Londenaren begin dit seizoen.

Dat zei haar advocaat Mary O'Rourke maandag voorafgaand aan een zitting van een tribunaal waarin Carneiro haar ontslag bij Chelsea aanvecht.

"Ik denk niet dat we er vandaag uitkomen, de partijen liggen financieel ver uit elkaar", aldus O'Rourke. "En we willen dat de heer Mourinho publiekelijk zijn excuses aanbiedt."

Carneiro kwam in augustus 2015 hard in botsing met de manager nadat ze tijdens het duel met Swansea City (2-2) het veld opliep om Eden Hazard te behandelen. Daardoor speelde Chelsea tijdelijk met negen man nadat doelman Thibaut Courtois al een rode kaart had gekregen.

Na het incident moest ze bij de wedstrijden en trainingen van de Engelse topclub wegblijven. Eind september gingen Chelsea en Carneiro definitief uit elkaar. 

Onderzoek

Mourinho zou tijdens het treffen met Swansea beledigende en seksistische taal hebben geuit in de richting van Carneiro. In het openbaar noemde hij de actie van de clubarts alleen "naïef".

De Engelse voetbalbond FA stelde een onderzoek in, maar besloot de Portugees niet te bestraffen.

Wat de zaak gecompliceerd maakt, is dat Mourinho in december werd ontslagen bij de 'Blues'.

Tip de redactie