Voetbal

Wenger weigert hoop op eerste landstitel in twaalf jaar op te geven

De achterstand van Arsenal op koploper Leicester City liep zaterdag door het gelijkspel tegen concurrent Tottenham Hotspur (2-2) op naar acht punten, maar manager Arsène Wenger weigert de hoop op de eerste landstitel sinds 2004 op te geven.

"De strijd om het kampioenschap is nog lang niet beslist", aldus Wenger maandag op zijn persconferentie in aanloop naar de replay in de vijfde ronde van FA Cup tegen Hull City van dinsdag.

"Ik wil jullie eraan herinneren dat wij Leicester City twee keer hebben verslagen dit seizoen", zei de Fransman tegen de aanwezige journalisten. "Wij zullen niet opgeven, tot het einde van het seizoen blijven we vechten."

De remise in de derby tegen nummer twee Spurs was de derde Premier League-wedstrijd op rij die Arsenal niet wist te winnen. In alle competities wacht ploeg uit Londen al vijf duels op een zege. De laatste overwinning was half februari thuis tegen Leicester (2-1).

De slechte reeks heeft ervoor gezorgd dat de kritiek op Wenger en zijn elftal weer is toegenomen. "Maar er is niks mis met het vuur in mijn ploeg", benadrukt de 66-jarige trainer.

"De meningen van de buitenwereld hebben geen invloed op ons. Meningen zijn maar meningen. Ik ervaar altijd dezelfde druk, namelijk de druk die ik mezelf opleg. Er zijn nu wel meer mensen die hun mening ventileren dan twintig jaar geleden, maar de druk is niet veranderd."

Video: Wenger weigert hoop op landstitel op te geven

Eer

Wenger, sinds het najaar van 1996 manager van de 'Gunners', geldt sinds vorige week als de langstzittende trainer in het Europese profvoetbal, omdat Ronnie McFall na 29 jaar opstapte bij het Noord-Ierse Portadown FC.

"Het is nog steeds een eer om voor deze club te werken", stelt de Franse manager. "Op een dag zullen ze me vervangen, maar tot die tijd zal ik mijn best doen om ervoor te zorgen dat de club er zo goed mogelijk voorstaat."

Arsenal neemt het dinsdagavond vanaf 20.00 uur op tegen Hull City, de nummer drie van het Championship. In het Emirates Stadium bleef het ruim twee weken geleden 0-0, waardoor een replay in Hull noodzakelijk is.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie