Voetbal

Faber volgt na dit seizoen Van de Looi op bij FC Groningen

FC Groningen heeft bevestigd dat Ernest Faber vanaf volgend seizoen de trainer zal zijn van noorderlingen. De oud-verdediger fungeert nu nog als coach van NEC.

Faber wordt dinsdag gepresenteerd in De Euroborg, zo meldt FC Groningen maandag aan het eind van de middag op de site van de club.

Dan zal ook duidelijk worden of de club een afkoopsom moet betalen. Faber staat tot aan het einde van het volgende seizoen bij NEC onder contract.

In Groningen neemt de oud-speler van PSV in de zomer de taken over van Erwin van de Looi, die begin dit jaar besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.

De 44-jarige Faber werkt sinds dit seizoen als coach van NEC, waarmee hij na 26 speelronden op de zevende plaats staat in de Eredivisie.

FC Groningen, dat onder leiding van Van de Looi vorig seizoen de KNVB-beker won, bezet de tiende plek.

FC Eindhoven

Faber stond als speler veertien seizoenen onder contract bij PSV, dat hem in de jaargang 1993/1994 een halfjaar verhuurde aan FC Groningen.

De enkelvoudig international begon zijn trainerscarrière ook in Eindhoven, als jeugdtrainer bij PSV. Medio 2010 werd hij hoofdcoach van FC Eindhoven, waar hij na twee seizoenen vertrok om assistent te worden van PSV.

Faber, die vanaf 2011 anderhalf jaar assistent-bondscoach was onder Bert van Marwijk, verruilde het Philips Stadion afgelopen zomer voor promovendus NEC, dat zeker in de eerste seizoenshelft verrassend goed presteerde.

De 44-jarige Van de Looi maakte eind januari bekend dat hij na veertien jaar - waarvan drie als hoofdtrainer - zal vertrekken bij de Groningers. De oud-speler van de club vindt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie