Voetbal

Ranieri voorspelt dat Leicester-spelers geen last krijgen van zenuwen

Leicester City-manager Claudio Ranieri voorspelt dat zijn spelers geen last krijgen van 'kampioenszenuwen'. Met nog negen speelrondes te gaan in de Premier League verdedigen de 'Foxes' een voorsprong van vijf punten op nummer twee Tottenham Hotspur.

"Iemand vroeg me of we nerveus zijn. 'Nee', antwoordde ik", aldus Ranieri in de Leicester Mercury.

De Italiaan verwijst naar de degradatiestrijd die Leicester City in de voorbije jaargang moest voeren, toen hij nog niet werkzaam was in het King Power Stadium. 

"Vorig seizoen was er reden om nerveus te zijn, nu moeten we blij zijn. Alles wat we nu proeven heeft een zoete smaak, vorig jaar was die smaak nog bitter."

Het kost Ranieri naar eigen zeggen geen moeite om zijn spelers relaxed te houden. "Dit seizoen staat in het teken van ontdekken. We werken aan een winnaarsmentaliteit en bekijken het wedstrijd voor wedstrijd."

Manchester City

Manchester City-manager Manuel Pellegrini weet zeker dat Leicester de druk zal voelen in de slotfase van het seizoen.

"Elke ploeg krijgt daarmee te maken, en al helemaal als je zulke situaties niet gewend bent", zei de Chileen afgelopen weekeinde na de 4-0 zege op Aston Villa.

"In deze fase van het seizoen maakt het niet meer uit of je goed of slecht speelt. Het is cruciaal om goed om te gaan met de zenuwen."

Nummer vier City heeft liefst tien punten minder dan Leicester, maar nog wel een wedstrijd tegoed.

Bekijk de stand in de Premier League

Tip de redactie