Ajax heeft zondag geen schade opgelopen in de met de week spannender wordende titelrace met PSV. De Amsterdammers zegevierden met liefst 4-0 bij Willem II na een ruststand van 1-0.

Door de overwinning verkleinde de equipe van coach Frank de Boer de achterstand op lijstaanvoerder PSV weer tot één punt.

De Eindhovenaren zegevierden zaterdagavond met 3-0 bij FC Groningen. Er zijn nog acht speelrondes te gaan in de Eredivisie.

Volgende week zondag neemt Ajax het in eigen huis op tegen NEC. De week daarna is de topper tegen PSV in Eindhoven.

Verweer

De hoge uitslag deed geen recht aan het verweer van Willem II in de eerste helft. Verschillende keren zorgden de Tilburgers voor gevaar voor het doel van Jasper Cillessen.

Het was echter Ajax dat de ban brak. Arek Milik, die slim was weggelopen van zijn bewaker Freek Heerkens, kopte raak op aangeven van Amin Younes.

Milik staat dit seizoen al op veertien Eredivisiegoals. De laatste keer dat een Ajacied dat aantal bereikte, was in de jaargang 2009/2010. Destijds trof Luis Suarez 35 keer doel en zorgde Marko Pantelic voor zestien treffers.

Kansloos

Na de hervatting liep Ajax snel weg bij Willem II. Riechedly Bazoer zorgde met een fraai schot voor de 2-0, waarna Lasse Schöne na een uur de 3-0 liet aantekenen.

De Deen, die zijn 250e Eredivisiewedstrijd afwerkte, profiteerde van een te korte terugspeelbal van Rochdi Achenteh. Aanvoerder Davy Klaassen joeg even later de vierde treffer van de bezoekers achter de kansloze keeper Kostas Lamprou.

Ajax heeft nu zijn laatste vijf Eredivisieduels in winst omgezet. Willem II, dat de laatste vier thuiswedstrijden niet won, staat vijftiende met drie punten meer dan nummer zestien Excelsior.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie