Trainer Zinedine Zidane keek zaterdagavond met veel bewondering naar Cristiano Ronaldo, die met vier doelpunten een belangrijke bijdrage had aan de 7-1 zege van Real Madrid op Celta de Vigo.

De 31-jarige Portugees maakte al zijn doelpunten in de tweede helft, onder meer uit een vrije trap en met een schot van grote afstand.

''Hij heeft vier goals gemaakt in 25 minuten, dat kunnen maar heel weinig spelers zeggen. Het is mij in ieder geval nooit gelukt'', zegt Zidane op de clubsite van Real Madrid. 

De Fransman was vooral lyrisch over de eerste treffer van Ronaldo van bijna dertig meter. ''Ik scoorde ook wel eens zo mooi, maar nooit van zo ver weg. Cristiano is uniek, niemand kan zo schieten als hij.''

Fluitconcerten

Ronaldo legde na die treffer even zijn hand achter zijn oor. De sterspeler reageerde daarmee op de fluitconcerten van de Madrileense fans.

''Ach, dat fluiten hoort bij voetbal'', vindt Zidane. ''De fans zijn veeleisend, ze weten wat de spelers kunnen en verwachten meer van ze. En het kan ook altijd beter.''