PSV boekte zaterdagavond een simpele zege in de traditioneel moeilijke uitwedstrijd tegen FC Groningen (3-0) en dat leverde een zeer blije trainer Phillip Cocu op.

"Wat de ploeg vandaag heeft gebracht, is van grote klasse", aldus Cocu op de persconferentie na de overwinning in Groningen.

"Als we dit niveau elke week kunnen brengen, dan denk ik dat we een vrij grote kans hebben dat we de titel gaan pakken", vulde de coach aan voor de camera van PSV TV.

Het was pas de tweede zege voor de Eindhovenaren in de laatste zes competitiewedstrijden in De Euroborg. "Voor ons is dit al jaren een lastige uitwedstrijd, we hebben het hier altijd moeilijk. Als je dan ziet hoe wij vandaag spelen, kan een coach alleen maar tevreden zijn."

Hoogtepunt van de avond was de 2-0 van Davy Pröpper vlak na rust. De middenvelder scoorde na een prachtige aanval over drie schijven. "Dat zijn van die momenten dat je als coach van je ploeg geniet", zei Cocu.

Perfect

Pröpper noemde zijn doelpunt zelf 'perfect'. "Het was echt een fantastische goal", stelde de oud-speler van Vitesse in gesprek met FOX Sports.

De Arnhemmer staat zo in zijn eerste seizoen voor PSV al op acht competitietreffers, terwijl hij in vorige jaargangen nooit verder kwam dan zes goals in de Eredivisie.

"Ik heb een iets offensievere rol dan in het verleden. Ik kom veel voor de goal en we spelen nu ook lekker. Deze wedstrijd hadden we ook onder controle en we weten dat we altijd scoren. Dat is een lekker gevoel."

Van de Looi

Bij FC Groningen, dat de vierde competitienederlaag op rij leed, heerste juist een heel sombere sfeer. "Het was heel slecht van onze kant'', moest trainer Erwin van de Looi na afloop erkennen.

"Als je tegen PSV een resultaat wilt halen, moet je niet teveel fouten maken en moet het scoreverloop mee zitten en dat was vandaag absoluut niet zo."

De coach, die na dit seizoen vertrekt, heeft het vertrouwen echter nog niet verloren. "We hebben een lastige serie gehad met thuiswedstrijden tegen Ajax en PSV en uitwedstrijden tegen AZ en FC Twente, ploegen in vorm."

"Het wordt wel twee voor twaalf. We gaan de koppen bij elkaar steken en keihard knallen'', zei hij tegen FOX Sports over het overleg dat hij voor zondag heeft belegd met zijn selectie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie