Virgil van Dijk is blij dat hij zaterdag met een laat doelpunt Southampton aan een punt hielp in de thuiswedstrijd tegen Sunderland, maar hij baalde dat de 'Saints' opnieuw niet wisten te winnen.

De Nederlander schoot in de slotfase van dichtbij raak en behoedde de ploeg van Ronald Koeman voor de derde nederlaag op rij.

"Het enige positieve is dat een gelijkspel beter is dan verliezen. Ik vond dat we minimaal een punt verdienden en ik blij dat het gelukt is", zegt Van Dijk op de site van Southampton. "Het was een zware wedstrijd, maar uiteindelijk kunnen we niet tevreden zijn met een gelijkspel."

Southampton speelde de laatste tien minuten met tien man na een rode kaart voor José Fonte, maar volgens Van Dijk gingen de 'Saints' juist beter spelen nadat de aanvoerder was weggestuurd.

"Sunderland werd bang en ze verdedigden alleen nog maar toen ze op voorsprong kwamen. Ik ben erg blij dat ik alsnog kon bijdragen aan het gelijkspel. Het was een belangrijk doelpunt voor het team en de club."

Koeman

Ook Koeman stelde dat Southampton in de slotfase met tien man beter speelde dan elf spelers. "Voorafgaand aan het duel was ik niet blij geweest met een punt, maar na negentig minuten voetbal en met een man minder op het veld wel."

"Het is raar in het voetbal, maar in de laatste vijf, zes minuten speelden we ons beste voetbal."

Hiddink

Chelsea verspeelde voor eigen publiek in de slotfase de zege tegen Stoke City (1-1) en volgens Guus Hiddink was dat vooral de verdienste van de bezoekers.

"Stoke speelde goed en was creatief. Ze zetten ons onder druk. Het eerste doelpunt maakten we na een slordige start. Het was een prachtige treffer. We hadden nog een penalty moeten krijgen na een overtreding op Oscar. Dat was een sleutelmoment. Stoke kreeg daarna moed."

Ondanks het gelijkspel is Hiddink, die in de competitie nog steeds ongeslagen is met Chelsea, tevreden over de resultaten de laatste weken.

"Iedereen weet dat we in december maar een punt boven de degradatiestreep stonden. Er was toen een beetje paniek. Door middel van veel gelijke spelen, wisten we afstand te nemen van de laatste plaatsen. Daarna moesten we de volgende stap zetten door wedstrijden te winnen, en dat hebben we gedaan."