Naast de verdachte weddenschappen rond de wedstrijd NEC-Willem II zou er ook bovengemiddeld veel gegokt zijn op de Eredivisieduels FC Twente-SC Cambuur en FC Utrecht-Willem II.

Dat blijkt uit een rapport van een Duitse kansspelaanbieder dat in handen is van de KNVB, meldt de voetbalbond op de website.

Hoewel de KNVB dergelijke signalen altijd serieus zegt te nemen, hoeft er volgens de bond bij afwijkend gokgedrag niet direct sprake te zijn van matchfixing.

"Een verklaring kan bijvoorbeeld zijn dat de quoteringen op wedstrijden of op een combinatie van wedstrijden zeer gunstig is en dat mensen dit via internet met elkaar delen waardoor het aantal inzetten toeneemt."

Omdat dergelijk gedrag wel als verdacht kan worden bestempeld en een indicatie van het manipuleren van wedstrijden zou kunnen zijn, gaat de KNVB zoveel mogelijk informatie inzamelen om vast te kunnen stellen of er sprake zou kunnen zijn van matchfixing.

Alle betrokken clubs zijn op de hoogte gebracht door de voetbalbond.

NEC-Willem II

Het treffen tussen FC Twente en Cambuur eindigde op 20 februari in een 3-0 overwinning voor de Tukkers. Een dag later won FC Utrecht in eigen huis met 2-1 van Willem II.

Onno Jacobs, interim-directeur van FC Twente, heeft de KNVB inmiddels alle medewerking toegezegd. "Natuurlijk wil je als club niet met dit soort zaken in verband worden gebracht. Maar op dit moment weet de KNVB, en daarmee wij ook, niet meer dan dat er opmerkelijk vaak zou zijn ingezet op FC Twente-SC Cambuur. Het spreekt voor zich dat FC Twente indien nodig meewerkt om informatie te geven."

Woensdag werd bekend dat er bij wedkantoren in Zuid-Duitsland opvallend veel werd ingezet op de wedstrijd tussen NEC en Willem II (1-0) van 17 januari dit jaar.