Martin Glenn, algemeen directeur van de Engelse voetbalbond FA, verzet zich hevig tegen de mogelijke invoering van een Super League.

Eerder deze week vergaderden Engelse topclubs over het concept dat in de plaats zou moeten komen van de Champions League.

In de nieuwe opzet zouden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United en Manchester City het regelmatig opnemen tegen grote clubs uit Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

"Het voetbal moet zich blijven ontwikkelen", zegt Glenn tegen de BBC. "Maar we mogen de principes van promotie en degradatie niet uit het oog verliezen."

De topman van de FA vreest dat een 'gesloten' competitie met topclubs op veel weerstand zal rekenen bij de fans, die weg zullen blijven bij het gebrek aan een competitief element.

Het zou de Engelse topclubs een doorn in het oog zijn dat zij door het kwalificatiesysteem soms naast een ticket voor de Champions League grijpen.

Leicester City

Glenn haalt Leicester City aan als voorbeeld van de charme van het voetbal. De 'Foxes' bezetten momenteel verrassend de koppositie in Engeland, maar zouden als 'kleine' club niet worden toegelaten tot de Super League.

Mede door de eerlijke verdeling van televisiegelden kan Leicester vriend en vijand verbazen in Engeland. "Is dat niet prachtig om te zien?", vraag Glenn zich af.

"Het zou ontzettend zonde zijn om dat te moeten missen. Het is een enorm gemis als er niet elk jaar een geval als Leicester City is dat voor afwisseling en uitdaging zorgt."

Van Gaal

Eerder liet ook Manchester United-coach Louis van Gaal al weten absoluut geen voorstander te zijn van de Super League, waarvoor grote clubs zich niet hoeven te plaatsen.

"In de sport draait het erom dat je de beste bent. Toen de Champions League ontstond, zei ik het al een gedrocht te vinden, omdat ook de nummer twee, drie en vier van sommige competities mogen deelnemen."