Mexico is van plan zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK van 2026.

Het Midden-Amerikaanse land zal zich bij de FIFA melden wanneer het bidproces weer wordt heropend, laat voorzitter Decio De Maria van de Mexicaanse voetbalbond weten.

Mexico organiseerde twee keer eerder het wereldkampioenschap voetbal en zou het eerste land kunnen worden dat drie keer het toneel vormt voor de mondiale eindronde.

"Er komt veel bij kijken, maar de meeste Mexicanen zullen erg trots zijn om het WK voor de derde keer te organiseren", aldus De Maria. "Zodra de procedure weer wordt hervat bij de FIFA, is Mexico van de partij."

Eerder lieten Canada en Colombia al weten geïnteresseerd te zijn in de organisatie. Ook een aantal Europese landen zal zich naar verwachting nog melden, evenals de favoriet geachte Verenigde Staten.

In juni schortte de FIFA het bidproces voor onbepaalde tijd op vanwege het corruptieschandaal dat de wereldvoetbalbond teistert.

Azteca Stadion

De WK's van 1970 en 1986 werden ook al afgewerkt in Mexico, dat de laatste jaren al veel nieuwe en moderne stadions zag verrijzen.

Het jaar 2026 betekent ook het zestigjarige bestaan van het fameuze Azteca Stadion in Mexico-Stad, dat momenteel ongeveer 95.000 toeschouwers kan herbergen.