Manchester United-manager Louis van Gaal is fel gekant tegen een mogelijke Super League, een onderwerp waarover Engelse topclubs deze week zouden hebben gediscussieerd.

De Super League zou de Champions League moeten vervangen. Het is veel topclubs naar verluidt een doorn in het oog dat ze zich dienen te plaatsen voor het kampioenenbal.

De afgelopen jaren grepen verschillende topclubs door matige prestaties naast een Champions League-ticket, met desastreuze gevolgen voor de inkomsten tot gevolg.

"Iedereen weet dat ik tegen een Super League ben", sprak Van Gaal vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar het uitduel met West Bromwich Albion van zondag.

"In de sport draait het erom dat je de beste bent. Toen de Champions League ontstond, zei ik het al een gedrocht te vinden, omdat ook de nummer twee, drie en vier van sommige competities mogen deelnemen."

"De Europa Cup 1 was ooit een toernooi met alleen kampioenen. Door commerciële redenen is dat allemaal veranderd."

Sowieso zijn aanpassingen aan de Champions League-modus pas op z'n vroegst in 2018 aan de orde, omdat de huidige televisiecontracten in dat jaar aflopen. Eind 2016 wil de UEFA het over mogelijke veranderingen hebben.

Prijs

Om de Champions League van volgend seizoen te bereiken dient United minimaal als vierde te eindigen in de Premier League of de Europa League te winnen.

"Ons doel is een titel te pakken", aldus Van Gaal. "Dat is beter dan bijvoorbeeld vierde worden. We kunnen de Europa League en de FA Cup nog winnen. Als het lukt, is dat natuurlijk fantastisch voor de supporters."

Van Gaal ziet de ziekenboeg langzaam leegstromen. Marouane Fellaini, Phil Jones en Antonio Valencia zouden zondag wellicht al in actie kunnen komen.

"Maar het is beter als ze eerst nog langer vol meetrainen. Misschien moet ik echter een risico nemen. Bastian Schweinsteiger komt later deze maand ook terug."

United bezet de vijfde plaats in de Premier League, met net zoveel punten als nummer vier Manchester City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Bekijk de stand in de Premier League