Ivica Olic stopt per direct als international van Kroatië. De 36-jarige aanvaller van Hamburger SV maakte dit bekend middels een open brief. Olic kwam tot 104 interlands, waarin hij twintig keer scoorde. 

Bij Hamburger SV komt Olic dit seizoen niet in de plannen voor van trainer Bruno Labbadia. Hij zit sinds de winterstop niet meer bij de wedstrijdselectie.

Olic’ laatste interland was de met 1-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta op 13 oktober. Kroatie kwalificeerde zich voor het toernooi in Frankrijk, waar Olic als supporter aanwezig zal zijn.

"Kroatië stond bij mij altijd bovenaan. Dat zal niet veranderen. Ik wens mijn nationale ploeg alle succes in Frankrijk en zal de grootste fan zijn van Kroatië", aldus Olic in zijn open brief.

Olic maakte begin 2002 als speler van Dinamo Zagreb zijn debuut voor Kroatië in de wedstrijd tegen Slovenië. Diezelfde zomer werd hij bekend bij het grote publiek door op het WK te scoren tijdens de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Italië. 

Op 16 November 2014 speelde Olic, ook tegen Italië, zijn honderdste interland voor Kroatië. Hiermee kwam hij in een select gezelschap. Alleen Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Dario Šimić en Josip Šimunić gingen Olic voor.