Arsenal-manager Arsène Wenger weigert voorlopig de woorden 'titel' en 'kampioenschap' uit te spreken in relatie tot zijn ploeg.

Woensdag gingen de 'Gunners' voor eigen publiek met 2-1 onderuit tegen Swansea City, waardoor de achterstand op lijstaanvoerder Leicester City inmiddels zes punten bedraagt.

"Momenteel heeft het geen enkele zin om te dromen, we moeten realistisch zijn. Pas als we ons revancheren met positieve resultaten mogen we het weer hebben over het kampioenschap", laat Wenger optekenen in The Guardian.

"Ik ben ook helemaal niet in de stemming om het te hebben over dat soort zaken. Dit is een bittere pil die we moeten slikken. We zullen zaterdag moeten reageren tegen Tottenham Hotspur."

In de Londense derby kan Wenger geen beroep doen op doelman Petr Cech, die tegen Swansea City een liesblessure opliep.

Slecht

Ook Tottenham Hotspur ging woensdagavond onderuit tijdens de midweekse speelronde in de Premier League. De nummer twee verloor met 1-0 bij West Ham United en telt drie punten minder dan Leicester.

"We waren slecht en dat weten we", draaide Spurs-manager Mauricio Pochettino er niet omheen in een interview met de BBC.

"Uiteraard zijn we enorm teleurgesteld. We vonden gewoon geen oplossingen voor de problemen waarvoor zij ons stelden."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League