Louis van Gaal telde woensdagavond zijn zegeningen na de 1-0 thuiszege van Manchester United op Watford én het verlies van nummer twee Tottenham Hotspur, nummer drie Arsenal en nummer vier Manchester City.

"Het is een fantastische avond, dit bewijst ook de kracht van de Premier League", vertelt de manager van United aan Sky Sports.

"Onlangs, na onze nederlaag tegen Sunderland, kregen we nog veel kritiek, maar ook vanavond zie je weer dat de verschillen tussen de teams in de Premier League niet zo groot zijn. Iedereen kan van iedereen winnen of verliezen."

Van Gaal toonde zich tevreden over de weerbaarheid van zijn jonge ploeg, met onder anderen de 18-jarige Nederlandse verdediger Timothy Fosu-Mensah voor het eerst in de basis.

"De omstandigheden waren niet ideaal om goed voetbal te spelen, het was echt een fysieke wedstrijd. De Watford-spelers waren twee keer zo groot als mijn spelers. Ik ben daarom trots op mijn team. Het was een belangrijke zege vanwege de verliesbeurten van de concurrentie."

Moeilijke periode

Nummer vijf United bezit inmiddels net zoveel punten als nummer vier City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Arsenal, dat derde staat, heeft vier punten meer dan de 'Red Devils'.

"We hebben nu vier keer achtereen gewonnen, dat is natuurlijk uitstekend. Het is wel een moeilijke periode, want we zitten nog in drie competities en moeten dat doen met een kleine groep", aldus Van Gaal, wiens ploeg zondag op bezoek gaat bij West Bromwich Albion in de Premier League.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League