Vladimir Jozic kon ondanks de uitschakeling in de halve finales van de KNVB-beker alleen maar trots op zijn VVSB, dat lang standhield en pas laat moest buigen voor FC Utrecht.

"Als je het zo lang volhoudt, dan kun je niet anders dan trots zijn", glunderde de aanvoerder na afloop van de 3-0 nederlaag voor de camera van SBS6.

De middenvelder besefte dat de prestatie veel losmaakte in Noordwijkerhout. "We hebben ons dorp zo trots gemaakt. Iedereen in het dorp is zo blij en heeft het alleen maar hierover."

"Ik denk dat het over een paar jaar nog steeds iets is dat heel mooi is en dat we het dan een beetje gaan beseffen, want het is nog steeds niet helemaal geland bij ons", aldus Jozic, die kippenvel kreeg van de ereronde in De Galgenwaard.

Video: Reactie VVSB-captain Jozic

VVSB-speler Jozic is trots op ploeg
VVSB-speler Jozic is trots op ploeg

'Kicken'

VVSB ging met een 0-0 stand rusten en durfde toen volgens de 31-jarige captain hardop te dromen van de finale in De Kuip.

"Ik moet eerlijk bekennen dat we in de rust dachten: het staat goed, ze worden alleen gevaarlijk met corners, dus we moeten het proberen vol te houden. Wie weet wat er nog kan gebeuren."

"Toen we de rust in liepen, hoorde je iedereen fluiten. We zeiden tegen elkaar: moet je eens kijken wat we gedaan hebben, ze keren zich tegen hun eigen ploeg en dat is wel kicken."

Uiteindelijk stapte de Topklasser toch als verliezer van het veld in Utrecht, mede door een gemiste kans van Jozic. "Ik denk dat ik niet snel genoeg was, ik had het beter moeten doen. Maar het was wel een goede kans, helaas ging-ie er niet in."

Video: Samenvatting FC Utrecht-VVSB

Samenvatting FC Utrecht-VVSB
Samenvatting FC Utrecht-VVSB