VVSB is er woensdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de KNVB-beker. FC Utrecht won de halve finale tegen de amateurs met 3-0.

Pas in de laatste twintig minuten nam FC Utrecht afstand van VVSB, dat uitkomt in de Zondag Topklasse.

Mark van der Maarel zorgde in de 73e minuut met het nodige geluk voor de 1-0, waarna Sébastien Haller twee minuten later de voorsprong verdubbelde. Patrick Joosten bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-0.

Video: Samenvatting FC Utrecht-VVSB

Samenvatting FC Utrecht-VVSB
Video
Samenvatting FC Utrecht-VVSB

Kranig

VVSB verweerde zich woensdagavond kranig in De Galgenwaard, dat voor het eerst sinds zes jaar uitverkocht was. FC Utrecht kreeg weliswaar de nodige kansen, maar slaagde er in de openingsfase maar niet in om de uitblinkende doelman Ruben Valk, die in de competitie reserve is, te passeren.

Met name Ruud Boymans mocht zichzelf dat aanrekenen. De aanvaller kopte in de elfde minuut uit een hoekschop recht op Valk, waarna hij de rebound voor het inschieten had. Ook die was niet aan Boymans besteed.

De thuisploeg kreeg daarvoor ook al een uitstekende mogelijkheid. Op aangeven van Van der Maarel kopte Haller net naast. De storm ging vervolgens iets liggen, maar vlak voor rust liet FC Utrecht opnieuw riante kansen liggen.

Joosten miste het doel van Valk tot twee keer toe maar net en Boymans kopte op de paal. Aan de andere kant kwam VVSB er één keer goed uit. Een schot in kansrijke positie van Vladimir Jozic werd ternauwernood geblokt.

Frustratie

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. VVSB liet de bal aan FC Utrecht, dat tot frustratie van het eigen publiek de kansen maar niet wist te verzilveren. Zo schoot Haller van dichtbij over.

Het was verdediger Van der Maarel die de bal uiteindelijk opeens voor zijn voeten kreeg in het vijandelijke strafschopgebied. Zijn inzet ging via het been van Peet van der Slot in het net, waarmee het 1-0 stond.

Het verzet van VVSB was definitief gebroken en niet veel later was Haller verantwoordelijk voor de 2-0. De topscorer van de club nam de bal goed aan en schoot de bal koel in het lege doel.

In de slotfase passeerde Joosten Valk nog met een droge knal in de verre hoek, waardoor er een einde kwam aan het bekeravontuur van VVSB.

Belang

Voor beide clubs hing er veel af van de wedstrijd. FC Utrecht stond voor het laatst in de finale van het nationale bekertoernooi in 2004. De Eredivisieclub was toen in De Kuip te sterk voor FC Twente.

VVSB bereikte als tweede amateurclub ooit de laatste vier. IJsselmeervogels ging de Noordwijkerhouters in 1975 voor. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen rekende in de kwartfinales nog knap af met FC Den Bosch.

De andere halve finale gaat donderdag tussen Feyenoord en AZ. De eindstrijd staat op zondag 24 april in Rotterdam op het programma.