FC Utrecht begint woensdagavond met Andreas Ludwig en Jeff Hardeveld aan de wedstrijd tegen VVSB in de halve finales van de KNVB-beker.

Ludwig en Hardeveld krijgen van trainer Erik ten Hag de voorkeur boven Yassin Ayoub en Nacer Barazite. Hardeveld krijgt de eerste speelminuten van het seizoen na lang blessureleed. 

Ayoub en Barazite verschenen zondag nog aan de aftrap in het met 2-1 verloren competitieduel met Feyenoord. Ook Christian Kum moet genoegen nemen met een plek op de bank.

Ruud Boymans mag eveneens weer starten. De aanvaller kwam tegen Feyenoord nog als invaller in het veld.

VVSB begint met hetzelfde elftal aan de wedstrijd als in de kwartfinale toen de amateurs voor een sensatie zorgden door in de slotfase FC Den Bosch uit te schakelen (2-3).

Primeur

Drievoudig bekerwinnaar FC Utrecht staat voor het eerst sinds 2011 in de halve finales. Voor VVSB, uitkomend in de Topklasse Zaterdag, is een plek bij de laatste vier een primeur.

De Noordwijkerhouters kunnen de eerste amateurclub worden die zich weet te plaatsen voor de eindstrijd in De Kuip.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en VVSB in de uitverkochte Galgenwaard begint om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Hardeveld, Joosten; Strieder, Letschert, Ramselaar, Ludwig; Haller en Boymans.

Opstelling VVSB: Valk; Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief; Ruigrok, Jozic, Van Niel; Parami, Serbony en Bekooij.

De halve finale tussen FC Utrecht en VVSB wordt woensdagavond vanaf 20.45 uur live uitgezonden op SBS6 en NU.nl. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur. Ook de halve eindstrijd op donderdag tussen Feyenoord en AZ is live te zien op SBS6 en NU.nl