Jackie Groenen begint woensdagavond in de basis bij de Oranjevrouwen, die in Den Haag tegen Zwitserland hun eerste wedstrijd op het Olympisch Kwalificatietoernooi spelen.

De 21-jarige speelster van het Duitse FFC Frankfurt vervangt voorin Lieke Martens. De speelster van Kopparbergs/Göteborg FC liep maandag op de training een hersenschudding op en moet het hele OKT aan zich voorbij laten gaan.

Manon Melis en Vivianne Miedema completeren de aanval van bondscoach Arjan van der Laan. Sherida Spitse, Danielle van de Donk en Anouk Dekker vormen het middenveld.

Centraal achterin is er een basisplaats voor Danique Kerkdijk. De speelster van FC Twente vervangt Stefanie van der Gragt, die het OKT mist vanwege knieklachten. Kika van Es, aanvoerster Mandy van den Berg en Dominique Janssen zijn de andere verdedigers.

Onder de lat krijgt Sari van Veenendaal het vertrouwen. De keepster van Arsenal heeft Loes Geurts, die lang was uitgeschakeld vanwege een hersenschudding, uit het doel verdreven.

Rio de Janeiro

De wedstrijd tussen Oranje en Zwitserland begint woensdag om 19.30 uur in het Kyocera Stadion. Tegelijkertijd wordt op Woudestein in Rotterdam de groepswedstrijd tussen Zweden en Noorwegen gespeeld.

Alleen de winnaar van de groep plaatst zich voor de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro. Oranje speelt zaterdag nog tegen Noorwegen en sluit het toernooi woensdag af met de wedstrijd tegen Zweden.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Es, Kerkdijk, Van den Berg, Janssen; Dekker, Van de Donk, Spitse; Melis, Miedema, Groenen.