Galatasaray mag volgend seizoen of het seizoen daarop niet deelnemen aan Europees voetbal. Dat heeft de UEFA woensdag laten weten aan de Turkse topclub.

De club van Wesley Sneijder en Ryan Donk wordt bestraft voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

De Turkse topclub heeft meer verlies geleden dan de reglementen van de Europese voetbalbond toestaan. De UEFA liet begin dit jaar al weten dat Galatasaray de regels had overtreden.

Galatasaray staat momenteel op de vijfde plek in de Turkse competitie, met zestien punten achterstand op koploper Fenerbahçe.

Dinsdag maakte de club nog bekend dat Orhan Atik het seizoen afmaakt als hoofdtrainer. De Turk is de opvolger van Mustafa Denizli, die na drie maanden al weer werd ontslagen.

Fenerbahçe

Het is niet de eerste keer dat een Turkse topclub wordt uitgesloten van Europees voetbal. In 2013 werd Fenerbahçe voor twee jaar geschorst wegens een onderzoek van de UEFA naar matchfixing in het Turkse voetbal.

De club van Robin van Persie zou volgens de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond de landstitel van 2011 onder verdachte omstandigheden hebben veroverd. Besiktas werd toen voor één jaar uitgesloten, omdat het de bekerfinale zou hebben gemanipuleerd.