De licentiecommissie van de KNVB geeft op zijn vroegst over twee dagen pas uitsluitsel over de toekomst van het financieel geplaagde Fortuna Sittard.

Na overleg heeft de voetbalbond besloten dat het haar bevindingen van de eerder op dinsdag ingeleverde documenten niet voor donderdag terugkoppelt, meldt de Jupiler League-club op de website.

Dinsdagavond komt de licentiecommissie voor het eerst bijeen om te beoordelen of het huishoudboekje van de Limburgers voldoet aan de richtlijnen die zijn afgesproken in het licentiereglement.

Algemeen directeur Joppe Sangen leverde dinsdagmiddag namens Fortuna de jaarcijfers van het seizoen 2014/2015, de halfjaarcijfers van dit seizoen en de prognosecijfers voor volgend seizoen aan bij de KNVB.

Eerder op dinsdag bleek dat de 900.000 euro die nodig is om het seizoen af te maken in het betaalde voetbal wellicht alsnog gehaald kan worden door de eerstedivisionist.

Een nog onbekende partij zou bereid zijn gevonden om garant te staan voor de investering van twee ton van Nol Hendriks. Fortuna wilde tegenover NU.nl nog niet bevestigen dat er daadwerkelijk een partij gevonden is.

Geldnood

Fortuna komt al vanaf de start in 1954 uit in het betaalde voetbal, al was dat destijds onder de naam van voorloper Fortuna'54.

In het seizoen 2001/2002 kwam de tweevoudig winnaar van de KNVB-beker (1957 en 1964) voor het laatst uit in de Eredivisie. Als Jupiler League-club kwam Fortuna vervolgens geregeld in de financiële problemen, maar steeds werd een faillissement afgewend.

Begin februari raakte de club weer in acute geldnood. De Limburgers konden een deel van de salarissen niet uitbetalen. De licentiecommissie van de KNVB beboette Fortuna al, omdat de accountant geen goedkeuring wilde geven aan de jaarstukken.

Ondanks alle problemen won de ploeg van trainer Ben van Dael vrijdag wel thuis met 3-0 van FC Oss.

Video: Samenvatting Fortuna Sittard-FC Oss

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss
Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League