De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Christian Santos voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, schorsen omdat hij tijdens het Eredivisieduel met Excelsior van afgelopen vrijdag een slaande beweging zou hebben gemaakt richting Khalid Karami.

De topschutter van NEC is niet akkoord gegaan met dit voorstel, waardoor de zaak door de tuchtcommissie behandeld zal worden. Donderdag is de zitting.

De vermeende slaande beweging van de Venezolaan richting Excelsior-verdediger Khalid Karami werd niet waargenomen door arbiter Björn Kuipers.

De scheidsrechter gaf beide spelers vervolgens wel geel voor hun aandeel in een opstootje. 

Zondag speelt NEC thuis tegen Heracles Almelo. De 27-jarige Santos, wiens contract eind juni afloopt, was dit seizoen al dertien keer trefzeker voor de Nijmeegse club.

Kaak

De aanklager betaald voetbal startte dinsdag een vooronderzoek naar Lion Kaak. De speler van De Graafschap zou zondag in de blessuretijd van het duel met sc Heerenveen richting tegenstander Sam Larsson hebben getrapt.

Het arbitrale trio op de Vijverberg heeft het incident niet waargenomen. De aanklager betaald voetbal heeft beide clubs om een verklaring gevraagd. Zij moeten voor woensdag 12.00 uur reageren.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie