Napoli-trainer Maurizio Sarri acht de kans niet groot dat zijn club dit seizoen voor het eerst sinds 1990 beslag legt op de Scudetto.

De formatie uit Napels kwam maandagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fiorentina, waardoor de achterstand op koploper Juventus inmiddels drie punten bedraagt.

"Het is ongelooflijk wat Juventus momenteel neerzet. Niemand kan hen bedreigen als het zo doorgaat, ze pakten in de afgelopen zeventien wedstrijden 49 van de te behalen 51 punten", zegt Sarri op de website van Napoli.

"Eigenlijk is het al heel erg knap dat we maar drie punten achterstand hebben. We moeten vooral naar onszelf kijken en toeslaan als Juventus een steekje laat vallen. Laten we niet vergeten dat Napoli vorig seizoen op 24 punten van Juventus finishte."

De 1-1 eindstand in het duel bij Fiorentina was al na zeven minuten bereikt. "Ik vind dat we allebei verdienden te winnen" aldus Sarri. "Beide teams maakten reclame voor het voetbal."

Napoli vervolgt de Serie A zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Chievo Verona. Een dag later gaat Juventus op bezoek bij Atalanta Bergamo.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A