Ronald Koeman moest zondag lachen toen hij Louis van Gaal tijdens Manchester United-Arsenal een schwalbe zag maken langs de lijn.

"Ik had een big smile op mijn gezicht", aldus de Southampton-trainer maandag tijdens een persconferentie in de aanloop naar de midweekse competitieronde over de actie van zijn collega van Manchester United.

"Hij is een emotionele man. Zelf zou ik zoiets niet zo snel doen", meldde Koeman, die tevens zei dat hij het kan begrijpen dat Van Gaal zich bij de scheidsrechter en de vierde official verontschuldigde voor zijn gedrag.

Van Gaal uit onvrede met schwalbe
Van Gaal uit onvrede met schwalbe

Hiddink

Ook Guus Hiddink werd op zijn persconferentie gevraagd naar de actie van zijn landgenoot. "Je kan zien dat hij een gymleraar was en aan judo heeft gedaan. Hij viel perfect", zei de manager van Chelsea.

"Het was ook niet zo'n harde val, hij ging erg soepel naar de grond. Of ik het zelf ook zou doen? Ik heb ook wat gejudood, dus ik zou het moeten kunnen."

Ongenoegen

Met de schwalbe uitte Van Gaal zijn ongenoegen over een beslissing van arbiter Craig Pawson.

"Waarover ik mij precies beklaagde? Dat is niet relevant meer, we hebben gewonnen", sprak de oud-bondscoach na de 3-2 zege.

Koeman neemt het dinsdag in de midweekse speelronde van de Premier League op tegen Bournemouth, Hiddink gaat op dezelfde dag op bezoek bij Norwich City en Van Gaals United duelleert op woensdag met Watford.

Bekijk de stand in de Premier League