Laurent Blanc wijt het 2-1 verlies van Paris Saint-Germain tegen Olympique Lyon aan het gebrek aan teamgeest. De nederlaag in de wedstrijd van zondag was de eerste in de competitie na een reeks van 28 ongeslagen wedstrijden.

Volgens de trainer was niet het ontbreken van de geblesseerde basisspelers Marco Verratti en Angel Di Maria cruciaal.

"Volgens mij lag het vanavond aan het hele collectief. In de afgelopen reeks wedstrijden hebben we niet altijd hetzelfde team gehad, dus ik betwijfel of we wel hadden gewonnen wanneer zij er wel bij waren", aldus Blanc in gesprek met l’Equipe.

"Het probleem was de teamgeest, maar ik wil niet alleen mijn eigen ploeg de schuld geven. De mentaliteit, agressiviteit en wilskracht van Lyon gaven de doorslag. Ze deden er alles aan om te winnen."

De koploper van de Ligue 1 was met de reeks van 28 wedstrijden zonder nederlaag op koers om het record van FC Nantes van het seizoen 1994/95 te evenaren. Nantes bleef toen 32 speeldagen ongeslagen.

Koploper

PSG blijft ondanks de nederlaag tegen Lyon de riante koploper in de Ligue 1 met een voorsprong van maar liefst 23 punten op nummer twee AS Monaco.

Daarnaast is de ploeg van Blanc nog actief in de Champions League en het Franse bekertoernooi, waarin het woensdagavond in de kwartfinale op bezoek gaat bij Saint-Etienne.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1