Claudio Ranieri is bereid om risico's te nemen in zijn poging om Leicester City te leiden naar een historische titel in de Premier League.

De Italiaanse manager wisselde zaterdag uiterst aanvallend in de thuiswedstrijd tegen Norwich City. Verdediger Daniel Amartey moest het veld ruimen voor Leonardo Ulloa, die in de slotfase zorgde voor de bevrijdende 1-0.

"We hadden kunnen verliezen, maar een nederlaag levert slechts één punt minder op dan een gelijkspel", rekent Ranieri voor in gesprek met Sky Sports. "Ja, het was een risico, maar voor dit soort dingen wordt een manager ingehuurd. In deze fase hebben we weinig aan een punt."

Koploper Leicester City heeft met nog elf speelrondes te gaan een voorsprong van twee punten op nummer twee Tottenham Hotspur. Nummer drie Arsenal volgt al op vijf punten.

"Ik begrijp dat iedereen vraagt of we kampioen gaan worden. Ik weet het alleen niet", aldus Ranieri. "Misschien dat ik daar na de volgende serie wedstrijden iets over zeg. Over een maand of zo."

Leicester City ontvangt dinsdag West Bromwich Albion en neemt het daarna op tegen Watford (uit), Newcastle United (thuis) en Crystal Palace (uit).

Bekijk de stand in de Premier League