Het zegt Luis Enrique helemaal niets dat FC Barcelona zondagavond het record van Real Madrid evenaarde als Spaanse ploeg met de langste ongeslagen serie.

De Catalanen zijn na de 2-1 zege op Sevilla al 34 officiële duels zonder nederlaag, evenveel als Real Madrid in het seizoen 1988/1989, onder leiding van coach Leo Beenhakker.

"Over records weid ik niet uit, het zegt me niets. Als we er kampioen mee kunnen worden, is het relevant", sprak Enrique na de wedstrijd in Camp Nou.

FC Barcelona kwam op een 1-0 achterstand, maar trok dankzij goals van Lionel Messi en Gerard Piqué aan het langste eind.

"Volgens mij heeft geen team zo veel gestreden tegen ons als Sevilla", prees Enrique het optreden van de opponent. "Zij kunnen je op veel manieren pijn doen."

Ruime voorsprong

FC Barcelona, dat donderdag op bezoek gaat bij Rayo Vallecano, heeft een voorsprong van liefst acht punten op nummer twee Atletico Madrid.

"Vanaf de eerste speeldag zijn we er al van overtuigd dat we de titel kunnen behouden. We staan er goed voor, maar er zijn nog veel punten te verdienen."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division