Manager Manuel Pellegrini van Manchester City was zondagavond na het veroveren van de League Cup vooral blij voor doelman Willy Caballero, die een hoofdrol speelde in de finale tegen Liverpool. 

De keeper stopte in de beslissende strafschoppenreeks liefst drie penalty's, waardoor City uiteindelijk aan het langste eind trok.

"Heel veel media hadden me dolgraag willen bekritiseren als Caballero een fout had gemaakt, maar ik heb heel veel vertrouwen in hem. Ik ben voor alle spelers heel blij, maar voor hem in het bijzonder", zei Pellegrini na afloop tegen Sky Sports

Manchester City leek in de reguliere speeltijd al naar de eindzege te grijpen, maar Liverpool-aanvaller Philippe Coutinho zorgde tien minuten voor tijd met zijn gelijkmaker voor een verlenging. Het bleek uitstel van executie. 

Verdiend

Pellegrini vond dat zijn ploeg de zege had verdiend. "We misten in de reguliere speeltijd al heel veel kansen. Maar als je me vraagt op welke manier ik wil winnen? Dan het liefst op deze manier via strafschoppen."

"Het is heel speciaal om een prijs op Wembley te pakken", vervolgt de coach. "We zijn niet bezig met welke prijzen we nog meer kunnen winnen, maar richten ons gewoon op de volgende wedstrijd tegen Liverpool."