Louis van Gaal heeft zijn excuses aangeboden bij arbiter Craig Pawson voor de schwalbe die hij zondag langs de lijn maakte tijdens het competitieduel tussen Manchester United en Arsenal van zondag.

Met de theatrale actie uitte de manager van de thuisploeg zijn ongenoegen over een beslissing van Pawson.

"Waarover ik mij precies beklaagde? Dat is niet relevant meer, we hebben gewonnen", aldus Van Gaal na de 3-2 overwinning in gesprek met Sky Sports.

"Het is emotie, normaal zit ik altijd in de dug-out. Ik heb er geen spijt van, soms moet je je emoties laten zien. Het was niet heel erg fout, maar ik wil me wel verontschuldigen bij de scheidsrechter en de vierde official. Voor hen was het niet zo leuk."

Van Gaal uit onvrede met schwalbe
Van Gaal uit onvrede met schwalbe

Op de persconferentie toonde Van Gaal zich zeer tevreden over het spel van United, dat de vijfde plaats in de Premier League verstevigde en de top vier weer in het vizier kreeg.

"Ik ben trots en gelukkig, want we laten dit nu al drie duels op rij zien. Na Shrewsbury Town en FC Midtjylland hebben we nu bovendien van een topteam gewonnen."

Van Gaal zag Premier League-debutant Marcus Rashford twee keer scoren. "Daarom hebben we ook zo'n smalle selectie, dan krijgen jongere spelers eerder de kans."

Wenger

Arsenal-manager Arsène Wenger baalde vooral van de manier waarop zijn team de goals incasseerde.

"Als we iets beter geconcentreerd waren geweest, hadden we de tegentreffers kunnen voorkomen. Het ging allemaal te makkelijk. Ik ben teleurgesteld, maar we moeten verder. De wedstrijden volgen elkaar nu op."

Bekijk de stand in de Premier League