Cristiano Ronaldo denkt dat Real Madrid wellicht bovenaan had gestaan als zijn medespelers op hetzelfde niveau als hij gepresteerd hadden.

"Ik wil niemand tekort doen, want ik denk dat al onze spelers goed zijn, maar om een belangrijke en lange competitie als de Primera Division te winnen heb je de beste spelers nodig", analyseerde de Portugees zaterdag na verloren derby tegen Atletico (1-0).

Trainer Zinedine Zidane kon tegen de stadgenoot geen of maar deels een beroep doen op Karim Benzema, Pepe, Marcelo en Gareth Bale. "We hebben hen nodig", aldus Ronaldo tegen Marca. "Ik wil niet zeggen dat degenen die nu speelden niet net zo goed zijn, maar je hebt de beste spelers altijd nodig in een team."

Door de afwezigheid van de sterkhouders kwam er nog meer druk te liggen op de schouders van de 31-jarige aanvaller, die van mening was dat hij onrealistisch beoordeeld wordt. "Als iedereen op mijn niveau presteerde, dan stonden we nu misschien wel eerste."

"Het is al jaren hetzelfde met jullie", doelde de Portugees op de Spaanse media. "Als het slecht gaat ligt het altijd aan mij en ben ik de lul. Maar cijfers liegen niet, statistieken liegen nooit. Zoek ze maar op, zo moeilijk is het niet."

Geluk

Dat Real in het eigen Bernabeu moest buigen voor Atletico was pure pech, meende Ronaldo. "We speelden thuis, we hadden meer kansen, maar het zat ons niet mee. Ik weet niet of zij geluk hadden, maar de waarheid is dat wij meer mogelijkheden hadden en het verdienden om te winnen, vind ik."

"Maar dat is voetbal, we hebben niet gewonnen. We zijn echter nog actief in een andere belangrijke competitie, de Champions League, en moeten gewoon door blijven gaan."

Door de gevoelige nederlaag zag de 'Koninklijke' het gat met de stadgenoot vergroot worden tot vier punten. FC Barcelona, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, koestert zelfs een voorsprong van negen punten aan kop van de Primera Division.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division