Rob Maas kon zich zaterdag goed voorstellen dat de fans van Vitesse hun onvrede uitten door het tonen van witte zakdoekjes tijdens de nederlaag tegen Willem II (1-0).

"Ik begrijp de teleurstelling bij het publiek", reageerde de oefenmeester voor de camera van FOX Sports. "De spelers zijn teleurgesteld. Ik ben heel erg teleurgesteld."

"Dus ja, ik kan wel begrijpen dat niet iedereen met een prettig gevoel naar huis gaat", aldus Maas, die op weinig sympathie kon rekenen door zijn aanvaller Valeri Qazaishvili een kwartier voor tijd uit tactische overwegingen naar de kant te halen.

Maas poogde met zijn wissel wat meer diepte te brengen in het trage spel van de Arnhemmers, die hij het grootste gedeelte van de wedstrijden wel zag domineren. "De tegenstander komt hier om een punt weg te halen. Nou, dat mag. Wij moeten oplossingen zoeken."

Schietkansen

Zijn omzetting sorteerde echter geen effect, maar daar kon Maas zich nog niet erg druk om maken. "Wat me zorgen baart is dat we tot schietkansen komen en niet tot uitgespeelde kansen."

Vitesse won tot dusver slechts twee keer onder de 46-jarige Brabander, die het vorige maand overnam van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz. De Arnhemmers staan momenteel zevende in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie