FC Midtjylland-verdediger André Römer beleefde donderdagavond in het Europa League-duel met Manchester United (5-1 nederlaag) een van de vervelendste avonden uit zijn carrière door toedoen van zijn directe tegenstander Memphis Depay.

"Ik was er nog nooit zo dichtbij om te moeten huilen na een wedstrijd als vanavond", aldus de 22-jarige Römer na de wedstrijd op Old Trafford voor de Deense televisie.

"Memphis is de beste speler die ik ooit ben tegengekomen. Het is moeilijk om iets tegen hem te beginnen als hij speelt zoals hij nu speelde. Hij is de beste, kan alles."

"Hij ging binnendoor, buitenom, draaide me alle kanten op en gebruikte zijn ongelooflijke snelheid om me steeds voorbij te gaan."

Memphis was de uitblinker bij United, dat door de ruime thuiszege de achtste finales van de Europa League bereikte. De Nederlander stichtte constant gevaar en maakte de vijfde treffer van de 'Mancunians'.

Acties

Römer kreeg geen vat op de acties van Memphis, die de rechtsback onder meer drie keer door de benen speelde (bekijk de beelden: 1, 2 en 3). De Deen moest bovendien in de 89e minuut van het veld na zijn tweede gele kaart.

"We keken heel erg uit naar deze wedstrijd en droomden er al ons hele leven van om in zo'n groot stadion te spelen", zei Römer, die vorige week met FC Midtjylland in de thuiswedstrijd tegen United nog met 2-1 won.

"Maar het zet je weer terug op aarde als je zo wordt afgedroogd. We hebben nu gezien hoe groot het niveauverschil is met de Premier League."

Manchester United werd vrijdag bij de loting voor de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan Liverpool.