Sporttribunaal CAS heeft ook een verzoek van presidentskandidaat Jérôme Champagne afgewezen om de FIFA-verkiezingen van vrijdag uit te stellen.

Dat meldt het CAS donderdag in een verklaring op de eigen site. Het sporttribunaal wees woensdag al eenzelfde verzoek van prins Ali bin Al-Hussein af.

Volgens het CAS heeft Champagne zijn beroep ingediend op woensdag. Onduidelijk is of dit voor of na de beslissing van het tribunaal over het verzoek van prins Ali was.

Beide kandidaat-voorzitters willen dat er bij de verkiezingen in Zürich transparante stemhokjes gebruikt worden en dat er onafhankelijke waarnemers komen die de integriteit van het stemproces in de gaten houden.

Met de doorzichtige stemhokjes zou moeten worden voorkomen dat afgevaardigden van de ruim tweehonderd landen stiekem een foto maken van hun stembriefje. Daarmee zouden nationale bonden die onder druk staan om op een bepaalde kandidaat te stemmen, kunnen bewijzen dat ze dat daadwerkelijk gedaan hebben.

Onderbouwing

Het CAS zal net als bij prins Ali pas later openbaar maken wat de onderbouwing voor het besluit is.

Afgelopen week wees het verkiezingscomité van de FIFA het verzoek van prins Ali al af. Het comité benadrukte dat de afgevaardigden hun mobieltje en andere mogelijke opnameapparatuur moeten inleveren voordat ze het stemhokje in gaan. De prins stapte daarna naar het CAS.

Vrijdag stemmen de tweehonderd FIFA-leden over de opvolging van Sepp Blatter. Prins Ali en Champagne nemen het bij de verkiezingen op tegen sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa uit Bahrein, de Zwitser Gianni Infantino en Tokyo Sexwale uit Zuid-Afrika.