Southampton-manager Ronald Koeman heeft in aanloop naar het competitieduel met Chelsea van zaterdag zijn collega Guus Hiddink geprezen.

"Ik denk dat Hiddink de juiste persoon op het juiste moment is voor Chelsea", aldus Koeman, in 1998 assistent-bondscoach onder Hiddink op het WK in Frankrijk, donderdag op een persconferentie. "Het elftal lijkt er nu prima voor te staan. De laatste paar goede resultaten hebben hen ook het nodige zelfvertrouwen gegeven."

De 69-jarige Hiddink werd eind vorig jaar aangesteld als interim-manager bij de regerend kampioen, na het ontslag van José Mourinho. Chelsea heeft onder de oud-bondscoach nog maar één keer verloren, vorige week van Paris Saint-Germain in de Champions League.

"Ik had ook wel verwacht dat ze weer goede resultaten zouden behalen, want Chelsea heeft heel veel goede spelers", stelde Koeman. "Maar misschien is de manier waarop Hiddink met de spelers omgaat de beste manier voor dit moment."

"Dat is natuurlijk ook een van de grootste kwaliteiten van Guus. Hij is een zeer ervaren trainer die weet hij hoe hij met verschillende karakters om moet gaan en hoe hij zijn spelers moet steunen. Hij verdedigt zijn spelers altijd en dat had Chelsea nodig toen hij het overnam."

'The Saints' wonnen in oktober de uitwedstrijd tegen Chelsea met 3-1. Toen zat Mourinho nog op de bank bij de club uit Londen. "Dat was een van de beste overwinningen in mijn periode bij Southampton", aldus Koeman. "We speelden toen geweldig in de tweede helft."

Toekomst

Southampton zit momenteel ook in een heel goede fase. De ploeg haalde zestien punten uit de laatste zes wedstrijden en heeft al ruim negen uur geen treffer meer hoeven incasseren. Het team uit Zuid-Engeland is daardoor opgeklommen naar de zesde plaats, op zeven punten van nummer vier Manchester City.

"Maar ik heb het woord 'Champions League' niet laten vallen bij mijn spelers", zei Koeman. "Het is onze ambitie om Europees voetbal te halen, maar het gaat er niet om dat we als zesde of vijfde móéten eindigen."

In Engeland zorgen de goede resultaten van het elftal van Koeman ook voor geruchten over de toekomst van de Nederlander, maar de oud-international had donderdag weinig interesse om het uitgebreid over zichzelf te hebben.

"Ik weet niks van interesse van andere clubs. Ik ben bezig aan het tweede jaar van een driejarig contract en ik ben op dit moment een gelukkig man. We hebben nog niet over contractverlenging gepraat en dat zou ook te vroeg zijn. Laten we ons richten op dit seizoen. Mijn toekomst is niet zo belangrijk nu."

Southampton-Chelsea, het duel tussen de nummer zes en de nummer twaalf van de Premier League, begint zaterdagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de Premier League