Assistent-trainer Ruud Brood zal ook volgend seizoen op de bank zitten bij PSV. De Eindhovenaren hebben de optie in het contract van de 53-jarige Zuid-Hollander gelicht.

Eind vorig jaar verlengden hoofdtrainer Phillip Cocu en zijn andere assistent Chris van der Weerden hun contract bij PSV al met twee jaar tot medio 2019.

Keeperstrainer Ruud Hesp tekende vorige maand een nieuwe verbintenis tot medio 2018, waardoor de technische staf van de Brabanders volgend seizoen hetzelfde zal zijn als in deze jaargang.

"Dat is goed nieuws, want we werken naar volle tevredenheid samen", zegt Cocu donderdagochtend op de site van PSV. "We vullen elkaar goed aan en er heerst een prettige sfeer."

Titel

Brood leidde NEC vorig seizoen naar de titel in de Jupiler League, maar hij koos vervolgens in de zomer voor een contract als assistent in Eindhoven. Hij tekende destijds een verbintenis van een jaar met de optie op nog een seizoen. Die is optie is nu gelicht.

"Ik heb het hier geweldig naar mijn zin", reageert Brood, die in het verleden ook hoofdtrainer was bij Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk en Roda JC.

"Ik heb het idee dat ik mijn ei hier erg goed kwijt kan en ben blij om ook volgend seizoen bij PSV werkzaam te zijn."