Manuel Pellegrini vindt dat Manchester City extra scherp moet zijn in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev, die op 15 maart op het programma staat.

De ploeg van de Chileense trainer won woensdag het heenduel in Kiev met 3-1 en kent daardoor een riante uitgangspositie. Volgens Pellegrini zegt dat echter nog niet alles.

"Ik ben heel blij. Dit is een belangrijk resultaat, maar we zijn er nog niet. Het stomste wat we kunnen doen is denken dat de thuiswedstrijd een formaliteit is", aldus de trainer van City.

Pellegrini zag zijn ploeg verdiend winnen. "We speelden heel goed, creëerden veel kansen en zetten goed druk. Toen het 2-1 was waren er wat mindere momenten, maar uiteindelijk maakten we gelukkig het derde doelpunt."

Video: Samenvatting Dinamo Kiev-Manchester City

Dinamo Kiev-Manchester City (1-3)
Dinamo Kiev-Manchester City (1-3)

Slotminuut

City stond bij rust met 2-0 voor door treffers van Sergio Agüero en David Silva. Vroeg in de tweede helft deed Vitaliy Buialsky iets terug, maar in de slotminuut vergrootte Yaya Touré de marge weer naar twee.

Sergei Rebrov, de trainer van Dinamo Kiev, sprak van een terechte nederlaag voor zijn ploeg.

"We hebben verdiend verloren. Na rust speelden we beter dan in de eerste helft en domineerden we. Na ons doelpunt hadden we kansen op meer, maar helaas scoorden we niet."

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League